Recreatie

Een modelspoorbaan in schaal N (1:160) naar Nederlands model

Waar bedrijvigheid is en gewerkt wordt moet er ook ontspannen worden.

Aan recreatie is dus ook gedacht op Project Zolderop.

 

Naast een camping, een tennis baan is er ook ruimte voor een potje midgetgolf waar op de naastgelegen parkeerplaats een visje gegeten kan worden.

 

Camping

 

Het camping terrein ligt qua ligging in een duin iets lager dan het aangrenzende Zolderop aan Zee maar is via een omhoog lopend duinpad goed te voet te bereiken.

 

Rondom ligt een weg met de daaraan grenzende kampeerplekken voor caravans, sanitair gebouw, speelplaats en een apart terrein voor tenten die rond een kampvuur staan.

 

Het kampvuur is gebouwd op een stukje polystyreen met een opening in het midden waaronder een rook generator van Seuthe is bevestigd.

Het gat is afgewerkt met rondom gespleten stukjes hout (Lucifer) waarin 2 mini leds (oranje en rood) links en rechts van het gat zijn gezet.

Een speels eindresultaat wat er mag wezen.

 

De combinatie met het geluid van vogels in het bos rondom de camping in de vroege morgen en wat later op de avond, de zo nu en dan bij daglicht rond rijdende gras maaier en het kampvuur, ontstoken wanneer het donker wordt, geeft een levendig effect aangestuurd door light@Night, mini luidsprekers en de AVT serie 100 soundmodule.

Tennisbaan

 

Op de weg, net buiten het terrein van camping ligt aan de rechterkant de tennisbaan.

Naast de tennisclub waarvan de leden hun potje tennis spelen, zijn er ook enkele camping gasten die van de baan gebruik maken.

 

De tennisbaanverlichting springt op willekeurige tijden aan en uit en enkele minuten nadat de verlichting aan staat is er het geluid van tennisrackets die tegen de bal aanslaan te horen.

 

Het gebied vanaf de ingang van de camping tot aan de oprit naar Zolderop aan zee en het terrein van gemeentewerken is geplaatst op een vierkant uitneembaar stuk styrofoam zodat ik genoeg ruimte tot mijn beschikking heb om alle delen van de baan, waar ik vanaf de zijkant niet goed bij kan, goed kan bereiken wanneer ik dit eruit haal.

Midgetgolf

 

De midgetgolf ligt aan dezelfde weg net voor de tennisbaan.

Op het stuk grond aan de voorzijde van de midgetgolf staat een viskraam waar iedereen na een dagje strand tot besluit van een mooie dag een visje kan eten.

Crash simulatie toegangweg richting Zolderop aan Zee

 

Aan de rechterzijde van de baan loopt er een weg vanaf de rotonde nabij Zolderop CS.

In de bocht is er een crash gesimuleerd.

 

De scene verloopt als volgt:

 

Het geluid van remmen en impact zijn op schaal hoorbaar en vervolgens vliegt de auto in brand en begint te roken (rood en oranje mini LED, rookgenerator in en onder ingebouwd). Op de weg welke afgezet door een politiewagen (zwaailichten staan aan) onstaat een kleine file waar agenten met rode waarschuwinglampen hun werk werk doen. waar een omstander met een brandblusser tracht het eerste bluswerk te doen, zijn brandweer en enkele momenten later de ambulance met geluid en zwaailichten waarneembaar en onderweg naar de crash.

 

Alle items zijn bedacht en getracht zo realistisch mogelijk met veel geduld gebouwd en geprogrammeerd.

Copyright © Alle rechten voorbehouden